Geboren in Vlissingen, 1970. Moeder van twee jong volwassenen en bonusmoeder van nog eens twee. Lief en ik gaan graag naar de boot, een heerlijk rustpunt in ons huishouden. Hoewel, rustpunt… één boot is zeilen, twee is een wedstrijd!

Ik ben een échte stapelaar: MAVO – HAVO – HEAO CE en daarna heel veel cursussen en opleidingen via of voor het werk. In tegenstelling tot in mijn puberteit, vind ik leren tegenwoordig wél leuk.

Mijn Master of Business Administration is bijna afgerond met een onderzoek naar een flexibele, doelmatige en financieel rendabele manier om mbo onderwijs in een krimpregio in te richten. Als keuzemodule in die master had ik Projectmanagement gekozen; op de behaalde negen voor die module ben ik nog steeds trots.

Ik heb verzekeringen verkocht, ben intercedente geweest, heb een vestiging van een uitzendbureau opgezet, heb een schuldsaneringsproject ondergebracht bij Algemeen Maatschappelijk Werk, en ben als jonge moeder als zij-instromer in het mbo onderwijs terecht gekomen.
Na een paar jaar heb ik samen met mijn toenmalige echtgenoot een jachtwerf gedraaid: hij was de commerciële man, ik was van de cijfermatige kant. Leuk, maar samen met je partner geen bedrijf beginnen, nog geen theeschenkerij!

Daarna was ik projectleider voor de invoering van Taal en Rekenen in het mbo, en daarna ben ik weer docente geworden, nu met kwaliteitszorg als aandachtsgebied. Ik heb lesmethodes ontwikkeld en ben intern auditor.

Als schrijfster heb ik twee boeken geschreven en jaren columns voor het maandblad Zeilen. Voor hen schrijf ik af en toe nog stukken met een human interest insteek, zoals over de lol van het zomeravondzeilen, varen van 8 tot 80 en over werken in de watersport. Leuk om mijn hobby (schrijven) met mijn andere hobby (watersport) te combineren!

Eigenlijk vind ik dat ik alweer veel te lang voor de klas sta, dus ik ben op zoek naar een betere term om te zeggen dat ik ‘een nieuwe uitdaging’ zoek. Meer beleid, minder operationeel, maar toch ‘hands-on’. Want die daadkracht, tja, die gaat niet meer weg!