Geboren in Vlissingen, 1970, nu wonend in Middelburg, met zoon (uitwonend puber), dochter (puberella), bonus-puber (voetballend) en bonus-puberella (paardrijdend); een samengesteld gezin met een Tweeling, waar ik als echte Steenbok nog steeds aan moet wennen. Schootverwarming is er in de vorm van twee katten: oud (knorrend) en jong (fluffy).

MAVO – HAVO – HEAO CE; Basiscertificaat Uitzendmedewerkster, Veiligheid Onderaannemers VVA-I, Pedagogisch Didactische Aantekening MBO, Leen van Gelder Starterspijs, Preventiemedewerker, Vaarbewijzen (allebei), Marifonie certificaat, Certificaten Onderhoud Buitenboordmotoren, Typecursus, Nationaal Mediacoach, bezig met een MBA (want met al die pubers in huis had ik verder niets te doen).

Ik heb verzekeringen verkocht, ben intercedente geweest, heb een vestiging opgezet, heb een schuldsaneringsproject ondergebracht bij Algemeen Maatschappelijk Werk, en ben als zij-instromer in het mbo onderwijs terecht gekomen, ik ben daarna een aantal jaar mede-eigenaar van een jachtwerf geweest (leuk, maar samen met je partner geen bedrijf beginnen, nog geen theeschenkerij), ik was projectleider voor de invoering van Taal en Rekenen in het mbo, ben weer docente geworden, nu met kwaliteitszorg als aandachtsgebied, ik heb lesmethodes ontwikkeld, ZZP-ers begeleid, heb als schrijfster twee boeken geschreven en jaren columns voor het maandblad Zeilen, ik bemoei me tegen van alles aan waar het onderwijs betreft op social media, en eigenlijk vind ik dat ik alweer veel te lang voor de klas sta, dus ik ben eigenlijk op zoek naar een betere term om te zeggen dat je een nieuwe uitdaging zoekt. Want dat laatste vind ik een jeukterm. Taal is wél mijn ding, Paulien Cornelisse!